Nyt kun monen henkilön poliittinen aktiivisuus on presidentinvaalien tiimoilta noustanut päätään, olen yrittänyt keskustella muutaman vihervasemmistolaiseksi luokiteltavan tuttavani kanssa yhteiskunnallisista asioista, tuloksetta suurimmaksi osaksi. Aloin tässä sitten kokoamaan pala palalta ajatusmaailmaansa sen pohjalta mitä olen vuosien varrella heitä tulkinnut. Kun suodattaa tekstistä kärjistyksen ja tietyn "kieli poskessa" -asenteen, voi huomata, että on oikeasti olemassa ihmisiä, joiden maailmankuva noudattaa näitä raameja. Olkoon tämä sitten vihervasemmistolaista ajattelua tai pelkästään idiotismia. Päättäkää itse.

1. Sukupuolten välinen tasa-arvo

-Saavutetaan silloin kun naisilla on enemmän oikeuksia kuin miehillä.

-Sukupuolten välistä tasa-arvoa edistetään esimerkiksi silloin kun naisilla on tarpeeksi kiintiöpaikkoja tärkeisiin virkoihin, kuten yritysten hallituksiin. Pätevyydestä huolimatta.

2. Eri kulttuurien ymmärtäminen

-Eri kulttuureja tulee hyväksyä ja ymmärtää siitä huolimatta, että naisten ja seksuaalivähemmistöjen epätasa-arvo tai kivitystuomiot olisivat olennainen osa näitä kulttuureja.

-Yhdysvaltoja (tai muita länsimaita), jotka ovat PAHOJA, ei tarvitse kuitenkaan hyväksyä ja ymmärtää.

3. Kulttuuri Suomessa

-Elitistä kulttuuria täyty tukea, mutta se ei saa olla liian suosittua. Musiikissa esimerkiksi Popeda on perseestä.

-Urheilu ei ole oikeaa kulttuuria, koska se on liian miehistä ja edesajaa kilpailuviettiä, joka on länsimaisen yhteiskunnan syöpä.

4. Maahanmuutto

-Ongelmat johtuvat suvaitsemattomista suomalaisista; suomalaisten on sopeuduttava maahanmuuttajien kulttuuriin, ei toisinpäin.

-Tämä ei päde kuitenkaan siihen kun suomalaiset muuttavat toiseen kulttuuriin, jota he eivät vyölaukkuineen ja tuulipukuineen ymmärrä.

5. Demokratia

-Toimii silloin kun tietyt mielipiteet (kohdat 1-10) toteutuvat. Demokratia ei ole toiminut monestikaan esimerkiksi ydinvoimapäätöksissä.

-Väärä mielipide ei ole kansantahto vaikka enemmistö niin äänestäisikin. Kun väärä mielipide toteutuu, muutetaan Ruotsiin (muttei kuitenkaan oikeasti).

6. Energiantuotanto

-Ydinvoima on pahasta. Sähköä saa seinästä ilman ydinvoimaakin.

-Saastuttaminenkin on pahasta. Siispä tuulivoima riittää kyllä seuraavienkin "Rauhaa ja rakkautta"-festivaalien energiatarpeen täyttämiseen.

7. Sananvapaus

-Ihmisillä on oikeus ilmaista mielipiteensä vapaasti (tähänkin pätee kuitenkin velvoite mielipiteen oikeellisuuteen, viitaten kohtaan 4).

-Solvaaminen ei ole koskaan sallittua, paitsi silloin kun solvattava edustaa väärää mielipidettä. Kaarina Hazard on ajanut tätä ansiokkaasti.

8. Rikostuomiot

-Rikoksista tulisi rankaista vain päättäjiä (varsinkin Kokoomus), koska rikolliset (varsinkin vähemmistöt) ovat vain läpimädän yhteiskunnan uhreja.

-Tämäkään ei päde kuitenkaan muissa kulttuureissa (paitsi länsimaat) tapahtuviin tuomioihin, joita pitää ymmärtää (viitaten kohtaan 2).

9. Eläinten oikeudet

-Villieläimiä ei saa ampua, varsinkaan koska ne eivät häiritse kaupunkilaisten (=meidän) elämää. Maalla asuvat ovat Kepun äänestäjiä ja ansaitsevatkin tulla syödyiksi karhun toimesta.

-Eläinten oikeudet eivät liity muihin kulttuureihin (paitsi länsimaat, viitaten kohtaan 2), koska niitä pitää ymmärtää.

10. Kansalaistottelemattomuus

-Kun demokratia ei miellytä (viitaten kohtaan 5), on oikeus nousta barrikaadeille. Ja kun kutsua linnanjuhliin ei taaskaan tule, on sen varjolla lupa riehua tänäkin vuonna palestiinalaishuivit kasvoilla.

-Väkivalta ei ole koskaan oikeutettua paitsi silloin kun se kohdistuu poliiseihin (natseihin) tai väärän mielipiteen edustajiin.